Leisure & hospitality assistent

Waar werk je?

Als leisure & hospitality assistent werk je meestal in de verblijfsrecreatie en zo nu en dan in de dagrecreatie. Je kan aan de slag bij onder meer een camping, een bungalowbedrijf en bij indoor- en outdoorcentra of sportbedrijven.

Wat doe je?

Je werkt in opdracht van je leidinggevende en je werkzaamheden zijn assisterend. Aan de balie ben je het aanspreekpunt van de gasten. Je ontvangt, informeert en begeleidt hen. Je brengt de wensen en behoeften van de gasten in kaart en houdt ze op de hoogte van de activiteiten en faciliteiten die het bedrijf en de omgeving bieden, die je tevens promoot. Ook verhuur of verkoop je producten en diensten. Om de betalingen aan te nemen gebruik je een kassa. Een ander deel van het werk is het opmerken en afhandelen van klachten.

Je bereidt vervolgens de geplande activiteiten voor, naar aanleiding van het door de leisure & hospitality host en executive gemaakte draaiboek. Je zet de nodige spullen klaar, zorgt dat alles veilig kan verlopen en houdt een lijst bij van mensen die meedoen. Aansluitend begeleid je hen tijdens de activiteit. Je doet het bijvoorbeeld voor en legt het uit. Je leidt, op instructie van de ‘host’ of ‘executive’ en als onderdeel van een team, alles in goede banen. Gaat er toch iets mis, dan zorg je voor eerste hulp en overleg je met collega’s wat er moet gebeuren. Na de activiteit ruim je alles op en laat je alles schoon achter. Verder komt het vaak voor dat je even moet bijspringen op andere afdelingen.

Wat moet je kunnen?

Als leisure and hospitality assistent krijg je te maken met verschillende mensen uit verschillende culturen. Het is daarom belangrijk dat je goed om kunt gaan met mensen. Verder ben je sociaal ingesteld en kun je goed communiceren. Het werk is vaak seizoensgebonden en het gaat vaak om een parttime-functie met afwisselende werktijden. Jij bent verantwoordelijk voor de veiligheid van de gasten, collega`s en natuurlijk die van jezelf.

Spreken de werkzaamheden van Leisure & hospitality assistent je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!