Metaalbewerker: Ervaringsverhalen - Metaalbewerker

Terug naar het overzicht

Plaatwerkerij is echt mijn voorkeur als metaalbewerker, daar ligt echt mijn hart, metaal is fantastisch om mee te werken. Als metaalbewerker heb ik wel in verschillende soorten functies gewerkt, bijvoorbeeld constructiewerker, waar ik veel bezig was met lassen of op de werkplaats. Daarnaast ook wel machinebouw, waar veel wiskunde en elektronica voor nodig was, ook wel interessant om te doen.

Maar binnen elke functie als metaalbewerker zijn echt twee dingen het belangrijkst: veiligheid en teamwork. Je bent als metaalbewerker bezig met metaal, machines, systemen en nog veel meer, veiligheid staat voor op! Het is van groot belang dat je voor jezelf en je collega’s de veiligste werkplek creëert die er is, een fout kan iemand zijn leven kosten. Ook teamwork is van groot belang, het team is er om samen naar een doel toe te werken en dat ook waar te maken.

Er is wel sprake van individueel werk, vaak zijn dit kleinere opdrachten. Dit krijg je aangereikt van de leidinggevende, waarna je zelf moet beslissen welke gereedschappen, materialen en processen je gaat gebruiken om het eindproduct zo precies mogelijk af te kunnen leveren. Tijdens het proces monitor je de uitvoering en houdt je een logboek bij. Wanneer er zich fouten of problemen voordoen, noteer je dit en zorg je dat de leidinggevende up-to-date is.