Basislasser

Waar werk je?

Als basislasser werk je bij bedrijven in de machine-industrie, elektrotechniek en in de bouw. Je werkt binnen het eigen bedrijf en op locatie.

Wat doe je?

Je krijgt eenvoudige opdrachten van je leidinggevende. Vaak gaat het om hele reeksen van hetzelfde product. Je voltooit de opdrachten in je eentje of als onderdeel van een team. Nadat je de werkopdracht hebt gekregen ga je kijken wat je allemaal nodig hebt om de taak te voltooien. Welke machines, welke gereedschappen en andere spullen. Vervolgens stel je die goed in en af, zodat je kunt beginnen.

Je bewerkt en vervormt metaal handmatig en machinaal. Daarbij gebruik je technieken als verspaning, zagen, boren en snijbranden. Dan las je de verschillende stukken aan elkaar. Is dat klaar dan ga je aflassen, waarbij je bijvoorbeeld schuurt, vijlt en de lasnaden afbraamt.
Je controleert je eigen werk terwijl je het uitvoert en als het klaar is. Als je daarbij stuit op problemen of fouten meld je dat aan de leidinggevende. Zit je werk erop, dan vul je formulieren en het logboek in. Je bepaalt hoe lang je eraan hebt gewerkt en laat je de werkplek schoon achter.

Wat moet je kunnen?

Je bent verantwoordelijk voor je eigen werk, maar legt wel verantwoording af aan, en overlegt met, je leidinggevende. Verder ben je nauwkeurig en zorgvuldig. Ook is het belangrijk dat je beschik over goede sociale en communicatieve vaardigheden.

Spreken de werkzaamheden van Basislasser je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!