Frontofficemanager

Waar werk je?

Als front office manager werk je meestal bij een hotel, maar kan je ook aan de slag bij een recreatiebedrijf. Jouw werkzaamheden voer je front office uit, dus op de voorgrond van het bedrijf.

Wat doe je?

Samen met directie en andere afdelingshoofden ben je verantwoordelijk voor de uitstraling en de sfeer van het bedrijf waar je werkt. Je leidt het receptieteam, de huishoudelijke dienst, de reserveringsafdeling en bent verantwoordelijk voor de bijbehorende processen en systemen. Daarbij motiveer je je team, geef je aanwijzingen en instructies. Van tijd tot tijd voer je ook zelf front office werkzaamheden uit.

Bovendien stel je de werkroosters op, houd je de vakantieplanning bij en bewaak je het budget. Ook ben jij degene die verantwoordelijk is voor het aannemen en aansluitend inwerken van nieuw personeel en adviseer je de hotelmanager over de gang van zaken binnen je afdeling.

Verder ga je voor een belangrijk deel over de gasttevredenheid. Dat betekent dat je klachten en problemen behandelt die de medewerkers niet kunnen oplossen.

Wat moet je kunnen?

Als front office manager moet je een flinke verantwoordelijkheid kunnen dragen. Je bent immers degene die gaat over het functioneren van de gehele afdeling. Daarbij ben je communicatief sterk. Afhankelijk van het bedrijf waar je werkt, kan ook de kennis van meerdere talen een pré zijn. Verder ben je klantvriendelijk, service- en oplossingsgericht én heb je leidinggevende kwaliteiten. Aangezien je vaak meerdere afdeling coördineert moet je flexibel zijn ingesteld, prioriteiten kunnen stellen en het overzicht kunnen bewaren.

Front office manager is een veelzijdige baan voor wie van omgang met mensen houdt. Het biedt afwisselende werkdagen, waarbij je regelmatig weekenddiensten en avonddiensten draait.

Spreken de werkzaamheden van Front office manager je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!