Software Architect

Waar werk je?

Een Software Architect heeft binnen de wereld van de software architectuur een breed scala aan mogelijke werkgevers. Bedrijven die zich bezighouden met het ontwerpen en ontwikkelen van informatica en software, kunnen een Software Architect vaak goed gebruiken.

Wat doe je?

Software Architecten vormen het brein achter het ontwerpen en ontwikkelen van maatwerk softwaresystemen voor uiteenlopende opdrachtgevers. Het is jouw taak om de wensen en eisen van de opdrachtgever te vertalen naar een oplossing op maat. Dat kan bijvoorbeeld een besturingsprogramma, een grootschalig softwaresysteem of een applicatie zijn. Jij ontwerpt de basis. Vervolgens leid je de verdere ontwikkeling in goede banen en controleer je de voortgang. Je zorgt ervoor dat de toepassing of het systeem begrijpelijk blijft, zodat de eindgebruiker er goed mee overweg kan. Daarnaast zul je soms vanwege je specialistische kennis worden uitgenodigd om lezingen te geven.

Wat moet je kunnen?

Als Software Architect moet je uiteraard goed met computers overweg kunnen. Je bent thuis in de ontwikkelingen binnen het vakgebied en volgt de nieuwste technologische ontwikkelingen op de voet. Je moet niet alleen je eigen visie hebben, maar deze ook goed weten over te brengen op anderen. Je bent in staat leiding te geven aan een project. Daar hoort bij dat je het overzicht houdt, probleemoplossend te werk gaat, keuzes durft te maken en anderen kunt motiveren. Je bent niet bang je verantwoordelijkheid te nemen. Binnen de software architectuur krijg je te maken met Engelse termen en literatuur. Daarom moeten zowel de Nederlandse als de Engelse taal geen geheimen voor jou kennen.

Denk jij als Software Architect klanten de perfecte maatwerk software voor te kunnen schotelen, dan is dit beroep echt iets voor jou!

Verwante beroepen

  • applicatie-ontwikkelaar
  • software engineer