Banquet Manager

Waar werk je?

De Banquet Manager werkt in de horeca bij een hotel, restaurant, casino of grotere uitgaansgelegenheid.

Wat doe je?

Banquet Managers kunnen, afhankelijk van het type bedrijf waarvoor ze werken, uitvoerende en/of coŲrdinerende werkzaamheden hebben. Je bent bezig met alle facetten van de organisatie en uitvoering van feesten, partijen, evenementen en vergaderingen. Een Banquet Manager handelt onder andere de aanvragen van klanten af. Je geeft hen advies en informatie, stelt offertes op, beheert de planning en maakt draaiboeken. Ook de financiŽle, administratieve en commerciŽle aspecten vallen deels onder jouw verantwoordelijkheid. Je neemt vervolgens de voorbereiding voor je rekening. Voor en tijdens de gelegenheid zorg je ervoor dat iedereen weet wat hij of zij moet doen. Daarbij geef je leiding aan bediening, buffetmedewerkers, zalenzetters en andere banquetingmedewerkers. Je fungeert tevens als gastheer of -vrouw voor de gasten. Jij bent als Banquet Manager echt het centrale aanspreekpunt tijdens de activiteit en zorgt ervoor dat alles naar wens verloopt.

Wat moet je kunnen?

Bij het organiseren en coŲrdineren van een geslaagd evenement komt behoorlijk wat kijken. Een Banquet Manager moet dan ook goed overzicht kunnen houden en beschikken over organisatorisch talent. Je bent bovendien een geboren gastheer of -dame. Je raakt niet in paniek als iets anders gaat dan gepland, maar komt met een oplossing. Je presteert goed onder druk. Je begrijpt dat je werkzaamheden vaak buiten normale kantooruren plaatsvinden en dat je soms ook op feestdagen moet werken. Leidinggeven gaat je goed af.

De Banquet Manager is echt het middelpunt van feesten en partijen. Kun jij van een evenement een succes maken? Dan is dit beroep iets voor jou!

Verwante beroepen

  • Food and beverage manager