Hoofd Technische Dienst

Waar werk je?

Het beroep van Hoofd Technische Dienst oefen je normaal gesproken uit bij middelgrote en grote bedrijven. De mogelijke sectoren lopen flink uiteen, van bouwbedrijven tot scholengemeenschappen en recreatieparken.

Wat doe je?

Het Hoofd Technische Dienst geeft leiding aan een team dat verantwoordelijk is voor de technische en algemene onderhoudswerkzaamheden bij de werkgever. Door reparaties en onderhoud probeer je storingen te voorkomen. Mochten deze zich toch voordoen, dan verhelp je ze. Ook bij vernieuwingen aan bijvoorbeeld sanitair en bedrijfsruimtes wordt om je hulp gevraagd. Jouw werk is vaak zowel co÷rdinerend als uitvoerend. Je stelt de roosters op voor je team, wijst taken toe, geeft advies en instructies en zorgt ervoor dat iedereen zich houdt aan de geldende voorschriften. Daarnaast voer je als Hoofd Technische Dienst een aantal managementtaken uit. Denk hierbij aan het opstellen van begrotingen, het uitwerken van voorstellen, offertes en overleg met de directeur. Kostenbewaking en voorraadbeheer vormen ook een onderdeel van het takenpakket.

Wat moet je kunnen?

Om een goed Hoofd Technische Dienst te kunnen zijn, moet je communicatief vaardig zijn en beschikken over leidinggevende kwaliteiten. Tegelijkertijd moet je kunnen samenwerken en zelf ook de handen uit de mouwen willen steken. Je technische inzicht stelt je in staat oplossingen te bedenken die zowel praktisch als theoretisch sterk zijn. Het co÷rdineren van diverse werkzaamheden tegelijkertijd kost je geen moeite. Je bent je ervan bewust dat je als Hoofd Technische Dienst een belangrijke rol inneemt binnen een bedrijf en vindt het dus vanzelfsprekend crisissituaties indien nodig buiten werktijd op te lossen.

Als Hoofd Technische Dienst vorm je een belangrijk onderdeel van het technische 'apparaat' van een bedrijf. Iets voor jou?

Verwante beroepen

  • Hoofd facilitaire zaken
  • Facilitair manager