Gamedeveloper

Waar werk je?

Als gamedeveloper werk je bij een bedrijf dat complete games of gameonderdelen ontwikkelt voor de entertainment of de simulatiemarkt. Ook kun je werkzaam zijn bij een bedrijf dat totale mediaconcepten ontwikkelt. Een game is dan een onderdeel van het totale mediaconcept.

Wat doe je?

Als gamedeveloper ben je verantwoordelijk voor de technische realisatie van een game.
Je hebt als gamedeveloper een uitvoerende rol bij de ontwikkeling van games, maar je denkt ook mee aan bepaalde onderdelen van games. Wanneer je als gamedeveloper een kleine game ontwikkelt, werk je meestal zelfstandig. Werk je mee aan grote games, dan werk je meestal zelfstandig binnen een opdracht aan bepaalde technische gameonderdelen.

Als gamedeveloper heb je een diversiteit aan werkzaamheden waarvoor specialistische kennis en vaardigheden nodig zijn. Voor het realiseren van een game zijn een uitstekende beheersing van de tools vereist.

Wat moet je kunnen?

Uiteraard moet je gevoel hebben voor techniek en nieuwe media, waarbij je de nieuwe ontwikkelingen goed in de gaten moet houden. Je moet beschikken over een technisch inzicht en kennis van systemen, hardware, en software. Je weet met de juiste programmaís games te programmeren en je bent creatief in het bedenken van technische oplossingen bij de ideeŽn van de opdrachtgever en de game designer. Je combineert grafische, animaties en audiovisuele componenten tot een perfect technisch geheel en je zorgt ervoor dat de game de kwaliteit krijgt die de opdrachtgever voor ogen heeft. Het is belangrijk dat je zelfstandig kunt werken. Ook zul je regelmatig met collega`s overleggen over de stand van zaken en moet je leiding kunnen geven. Hierbij moet je over goede communicatieve vaardigheden beschikken. Jij bent verantwoordelijk voor het uiteindelijke resultaat. Tot slot moet je het niet erg vinden om lange periodes achter een computer te zitten.

Spreken de werkzaamheden van Gamedeveloper je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!