Gevelbehandelaar voegbedrijf

Waar werk je?

Als gevelbehandelaar werk je bij een aannemer van steenachtige gevelwerken. De meeste bedrijven zijn gespecialiseerde bedrijven in voegen, gevelreinigen of gevelbehandelen, maar er zijn ook bedrijven die alle disciplines in huis hebben. Dat zijn over het algemeen de grotere bedrijven die beschikken over gespecialiseerde ploegen. Je werkt in de nieuwbouw en renovatie van woningen en utiliteitsgebouwen. Je werkt voornamelijk aan gevels van steenachtige materialen. Incidenteel werk je aan het behandelen van steenachtige gevels.

Wat doe je?

Je werkzaamheden bestaan bij nieuwbouw uit het aanbrengen van voegwerk. Bij renovatie verwijder je eerst de oude voegen. Vaak wordt tegelijkertijd de gevel gereinigd. Vervolgens breng je nieuwe voegen aan en eventueel een beschermende laag, bijvoorbeeld een waterafstotende laag. Bij alles wat je doet zorg je voor een veilige werksituatie en ga je op een verantwoorde wijze om met het milieu. Jouw werkzaamheden als gevelbehandelaar blijven altijd zichtbaar. Je moet daarom oog voor detail hebben en kwaliteitsbewust zijn. Je moet zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken. Als gevelbehandelaar hanteer je de voor het bedrijf geldende milieu- en arbovoorschriften en maak je op de voorgeschreven wijze gebruik van de veiligheidsvoorzieningen.

Wat moet je kunnen?

Het is in dit vak heel belangrijk dat je handig bent, een goed technisch inzicht hebt, vlug en toch netjes kunt werken. Je werkt op hoogte, meestal op steigers. Daarbij moet je goed letten op de veiligheidseisen. Als je werkt in de restauratie, moet je oog hebben (en het nodige weten) over oude bouwtechnieken, soorten gebruikte steen en de samenstelling van de mortel. Je moet ook goed samen kunnen werken met je collega’s. Je moet zorgvuldig omgaan met materialen, gereedschap en machines.

Spreken de werkzaamheden van Gevelbehandelaar voegbedrijf je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!