Manager teelt

Waar werk je?

Als manager teelt werk je als zelfstandig ondernemer of in loondienst op een plantenteeltbedrijf. Afhankelijk van de teelt werk je als manager in de binnenteelt of in de buitenteelt.

Wat doe je?

Onder de binnenteelt moet je denken aan potplantenteelt, glasgroenteteelt, bolbloementeelt, (snij)bloementeelt en paddestoelenteelt. De werkzaamheden in de binnenteelt spelen zich meestal af in een kas/kassen. Onder de buitenteelten moet je denken aan bloembollenteelt, fruitteelt, boom- en vaste plantenteelt, akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt. De werkzaamheden in de buitenteelt spelen zich veel af op het teeltperceel of in de bedrijfsgebouwen.

Wat moet je kunnen?

Als manager teelt houdt jij je bezig met de bedrijfsvoering van (een onderdeel van) de onderneming en bent continue op de hoogte van de ontwikkelingen in de sector. Daarnaast heb je de ambitie om het bedrijf verder te ontwikkelen. Je houdt voortdurend rekening met de veiligheid van je medewerkers en je probeert bij alle werkzaamheden de milieuwetten na te streven. Het werken met levende en kwetsbare producten hebben namelijk een zorgvuldige handelswijze nodig.

Spreken de werkzaamheden van Manager Teelt je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!