Allround medewerker AV-Productie

Waar werk je?

Als allround AV-medewerker werk je bij bedrijven die actief zijn in de AV-sector, oftewel de audiovisuele sector. Denk hierbij aan bedrijven die zicht bezighouden met tv, geluid, film en beeld. Je kunt bijvoorbeeld aan het werk bij een fotostudio, een omroep, uitgeverij, multimediabedrijf, overheidsinstelling of een reclamebureau.

Wat doe je?

Als allround medewerker AV-Productie ondersteun je de floormanager, cameraman, lichttechnicus of geluidsman bij een AV-productie. Je voert voornamelijk ondersteunende (faciliterende) werkzaamheden uit. Je zorgt ervoor dat het de audiovisuele materialen op de juiste plek zijn, dat ze ook weer netjes terug komen en dat ze worden onderhouden. Ook kun je deze apparaten bedienen, installeren en in sommige gevallen repareren. Klein onderhoud en het verhelpen van storingen behoren eveneens tot je taken. Om een voorbeeld te geven; bij een theater of televisieshow zijn geluid en licht een heel belangrijk onderdeel. Jij bent dan de persoon die ervoor zorgt dat de juiste materialen hiervoor aanwezig zijn en dat alles op de juiste plaats hangt.

.

Wat moet je kunnen?

In dit beroep moet je goed in teamverband kunnen werken. Je bent proactief, stressbestendig en flexibel. Dit omdat je werktijden heel verschillend zijn. Soms werk je in de avonden en soms moet je heel vroeg aanwezig zijn op je werk. Je moet dus geen negen tot vijf mentaliteit hebben.

Spreken de werkzaamheden van Allround medewerker AV-Productie je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!