Aankomend onderofficier grondoptreden

Waar werk je?

Als aankomend onderofficier grondoptreden werk je voor de Koninklijke Landmacht. Je bent niet alleen op en rond de kazerne werkzaam, maar ook buiten tijdens oefeningen en uitzendingen. De werkzaamheden vinden zowel in binnen- als het buitenland plaats. Het kan dus zijn dat je voor een paar maanden uitgezonden wordt. Het gaat om onvoorspelbaar werk, vandaar dat je vaak met onregelmatige werktijden te maken krijgt.

Wat doe je?

Binnen de Koninklijke Landmacht geef je niet alleen leiding aan jouw team, maar je voert zelf ook taken uit. De werkzaamheden zijn erg uiteenlopend en vaak spannend. De militaire taken bestaan onder meer uit het uitvoeren van patrouille, toezicht houden bij toegangen en uitgangen, het optreden bij incidenten en het onschadelijk maken van mijnen. Daarnaast richt je checkpoints, wegversperringen en posten in. Verder voer je onderhoud uit aan voertuigen en zorg je ervoor dat de communicatiemiddelen goed werken. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de munitie van jou en je team.

Wat moet je kunnen?

Je moet over een fysieke en mentale conditie beschikken (veel sport), niet bang zijn aangelegd en met spanning kunnen omgaan. Je voert je taken met gevaar voor eigen leven uit onder zware omstandigheden. Je bent vaak van huis en moet geen last van heimwee hebben. Verder moet je sociaal en flexibel zijn en moet je goed de boodschap over kunnen brengen op jouw teamleden. Je hebt een grote verantwoordelijkheid en moet om kunnen gaan met spanning en conflicten.

Spreken de werkzaamheden van Aankomend Onderofficier Grondoptreden je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!