Assistent natuur en groen

Waar werk je?

Als assistent natuur en groen werk je bij een hoveniersbedrijf, groenvoorziening of een gemeente. Dat doe je op verschillende locaties, zoals bij particuliere en zakelijke klanten, plantsoenen, sportterreinen, speeltuinen en in de berm langs de weg. In de meeste gevallen werk je buiten onder verschillende weersomstandigheden.

Wat doe je?

Je legt tuinen, plantsoenen, sportterreinen en andere openbare ruimtes zoals speeltuinen en begraafplaatsen aan. Daarnaast werk je mee aan het onderhoud hiervan. Hierbij kun je denken aan werkzaamheden als snoeien, het planten van bomen en struiken, harken, schoffelen en het aanleggen van perkjes, maar bijvoorbeeld ook het opknappen van glijbanen, speeltoestellen en zitbankjes. Dankzij jou ziet het er dus netjes en verzorgd uit. Die werkzaamheden voer je onder begeleiding uit, meestal in teamverband. Je hebt vaak contact met klanten en omstanders en vindt het niet erg om ze te woord te staan over wat je aan het doen bent.

Wat moet je kunnen?

Je hebt groene vingers en houdt ervan om de handen uit de mouwen te steken. Je werkt graag in teamverband en bent collegiaal ingesteld. Daarnaast vind je het niet erg om in de buitenlucht te werken. Je voert je werkzaamheden routinematig uit volgens de werkopdrachten die je krijgt en de tijdsplanning. Je werkt dus niet alleen snel, maar levert tegelijkertijd ook kwaliteit.

Spreken de werkzaamheden van Assistent Natuur en Groen je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!