Betonboorder

Waar werk je?

Als betonboorder werk je bij een betonbedrijf dat zich bezig houdt met constructies van steenachtige materialen. Dit doe je zowel binnen als buiten. Meestal gebeurt dit om problemen te verhelpen of bestaande constructies te veranderen. Je werkzaamheden vinden plaats op nieuwbouwlocaties, maar dus ook in bestaande gebouwen. Hierbij kun je denken aan de nieuwbouw van kantoren, maar ook in panden die gerenoveerd worden.

Wat doe je?

Je werkt zelfstandig en sporadisch met collega’s aan de klus die je van de opdrachtgever krijgt. Je bestudeert de situatie en maakt vervolgens een plan van aanpak. Je boort gaten in bijvoorbeeld vloeren en wanden van kantoren en huizen, maar je kunt ook werkzaam zijn in de grond-, weg- en waterbouw. Hierbij werk je met zware gereedschappen als boor- en zaagmachines en maakt gebruik van verschillende technieken. Enkele voorbeelden van werkzaamheden zijn het boren van gaten voor afzuigkappen, wasdrogers, open haarden en ventilatie. Ook verricht je boorwerkzaamheden in betonrioolbuizen en putten.

Wat moet je kunnen?

Je bent een doorzetter en houdt ervan om de handen uit de mouwen te steken. Het is af en toe flink bikkelen en dus fysiek zwaar. Je gaat snel en nauwkeurig te werk volgens een voorbedacht plan. Verder moet je technisch kunnen vormgeven en het leuk vinden om met verschillende soorten machines te werken.

Spreken de werkzaamheden van Betonboorder je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!