Bouwkundig onderhoudsmedewerker

Waar werk je?

Als bouwkundig onderhoudsmedewerker werk je bij onderhoudsbedrijf en bent bezig in de woningbouw, utiliteitsbouw (fabrieken, kantoren, ziekenhuizen etc.) renovatie en verbouwprojecten. Je bent werkzaam op verschillende locaties en doet dit zowel alleen als in teamverband. De werkzaamheden voer je zowel binnen als buiten uit; de omstandigheden kunnen hierdoor zwaar zijn denk aan het werken op hoogte en in slecht weer.

Wat doe je?

Meestal werk je alleen aan verschillende klussen in opdracht van de opdrachtgever. Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud in verschillende gebouwen. De werkzaamheden in dit beroep zijn erg uiteenlopend. Denk hierbij aan timmerwerk en het repareren van houtrot. Ook los je storingen in de cv-ketel, sanitair en de airconditioning op. Andere werkzaamheden waar je mee te maken krijgt zijn bijvoorbeeld het metselen van muren, kapotte ruiten en kozijnen vervangen, het zetten van tegels, schilderen en stukadoorswerk.

Wat moet je kunnen?

Je weet van aanpakken, bent handig en vindt het leuk om te klussen. Ook vind je het niet erg om steeds op andere locaties te werken. Je komt snel tot een oplossing en levert vakwerk af, wat je natuurlijk ook controleert. Hierbij werk je volgens een vooropgesteld plan. Verder is het belangrijk dat je technisch inzicht hebt, om kunt gaan met gereedschap en veilig en milieubewust te werk gaat.

Spreken de werkzaamheden van Bouwkundig Onderhoudsmedewerker je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!