Manager Bloembinden

Waar werk je?

Als manager bloembinden werk je in je eigen bloemenwinkel of tuincentrum of ben je in dienst als vestigingsmanager van een (landelijke) keten. Je staat in de winkel, nu en dan in het magazijn, en bent verder vaak te vinden aan je bureau en in de kamer van het bloemschikken.

Wat doe je?

Je maakt een bedrijfsplan en zorgt dat het uitgevoerd wordt. Je hebt daarbij de leiding over een team van medewerkers. Je voorziet hen van uitleg, beantwoordt hun vragen, motiveert ze en probeert zo een goede sfeer te creŽren. Omdat je ondernemer bent onderhoud jij de contacten met leveranciers en ben je voor de administratie en het personeelsbeleid en financiŽle beleid.

Buiten je managertaken doe je ook handwerk. Je ontwerpt en maakt boeketten, plantenarrangementen, corsages en andere bloemstukken. Daarnaast ga je, in overleg met een senior florist, over de inkoop het assortiment en de inrichting van de winkel. Daarbij heb jij, als leidinggevende, het laatste woord.

Wat moet je kunnen?

Je kunt goed leiding geven aan collega's en bent collegiaal ingesteld. Verder heb je een goed gevoel voor commercie en ben je klantvriendelijk ingesteld. Daarnaast beschik je over zowel goede communicatieve als sociale vaardigheden.

Spreken de werkzaamheden van Manager Bloembinden je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!