Medewerker Bloembinden

Waar werk je?

Als medewerker bloembinden werk je in een bloemenwinkel of bij een tuincentrum. Je staat in de winkel, nu en dan in het magazijn en je bent vaak te vinden in de kamer van het bloemschikken.

Wat doe je?

Je hebt een uitvoerende functie en werkt onder leiding van een leidinggevende. Je bereidt de winkelopening voor, verzorgt de etalage en legt de spullen klaar die je nodig hebt voor je volgende opdracht. Die opdrachten bestaan veelal uit het samenstellen en afmaken van eenvoudige bloemstukken en arrangementen met planten. Wanneer je in de winkel staat ben je verkoper. Je bedient de kassa, klanten, neemt bestellingen aan en geeft ze informatie. Als je het antwoord niet weet, verwijs je ze naar iemand anders, bijvoorbeeld je leidinggevende.

Als er een nieuwe lading bloemen en planten binnenkomt, controleer je die op kwaliteit, boek je ze in en verwerkt ze. Vervolgens vervoer je de producten naar het magazijn of meteen naar de winkel of de etalage. Aan het eind van de dag ruim je de gebruikte spullen op en maakt de bedrijfsruimten schoon.

Wat moet je kunnen?

Je vindt het leuk om met klanten te werken en bent dus klantgericht ingesteld. Verder ben je creatief en kun je goed nauwkeurig werken. Je houdt trends binnen jouw vakgebied in de gaten en speelt daar op in. Verder kun je goed in een team samenwerken en lever je kwaliteit.

Spreken de werkzaamheden van Medewerker Bloembinden je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!