Gezel glaszetter

Waar werk je?

Als gezel glaszetter werk je bij een schilders/onderhoudsbedrijf. Je voert je werkzaamheden uit voor diverse opdrachtgevers binnen de sectoren woningbouw, utiliteitsbouw, de renovatie/verbouw, nieuwbouw en vastgoedonderhoud. Je werkt daarom op veel verschillende locaties. De ene keer werk je op een nieuwbouwlocatie aan een bedrijfspand, een andere keer in een woonhuis of in een flat. Denk hierbij aan nieuwbouwprojecten, maar ook om het onderhoud of renovatie van gebouwen.

Wat doe je?

Als gezel glaszetter vervang je onder meer gebroken ruiten en je plaatst/monteert verschillende beglazingssystemen en glasconstructies. Ook zorg je ervoor dat de kozijnen waarin je de nieuwe ruiten plaatst netjes afgewerkt worden.

Je hebt als gezel glaszetter te maken met allerlei ondergronden (bijvoorbeeld hout, metaal of steen).
Je herstelt ook eventuele schades aan ondergronden, zoals houtrot. Hiervoor beschik je over extra kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van materiaal, materieel, ondergronden en montage.
Daarnaast weet je (creatieve) oplossingen te bedenken waarbij je een juiste afweging weet te maken tussen tijd, kosten en kwaliteit. Verder ben je als gezel glaszetter bevoegd om leerlingen en nieuwe medewerkers te begeleiden, hierbij (op afstand) begeleid door je leidinggevende.

Wat moet je kunnen?

Je werkt zowel binnen als buiten, soms hoog boven de grond, op ladders of stellingen. Je moet handig zijn, nauwkeurig werken en oog hebben voor de veiligheid van jezelf en je collega’s. Als gezel glaszetter moet je leiding geven aan andere medewerkers.

Spreken de werkzaamheden van Gezel Glaszetter je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!