Medewerker DTP

Waar werk je?

Als medewerker DTP werk je bij allerlei bedrijven op het gebied van media en communicatie. Je kunt hierbij denken aan communicatie- en reclamebureaus, vormgeefstudio’s, webdesign, multimediabedrijven, uitgeverijen en drukkerijen. Het kan ook voorkomen dat je werkzaam bent binnen een groot bedrijf met een eigen DTP-afdeling. Je werkt vooral binnen.

Wat doe je?

In opdracht van de klant ontwerp je allerlei mediaproducten, zoals advertenties (zowel in tijdschriften als op grote billboards), logo’s, huisstijlen, posters, brochures, folders, flyers en ook websites. Het is belangrijk om te weten wat de klant precies wil en dat je weet welke doelgroep hij hiermee wil bereiken. Je bent voornamelijk bezig met de uitvoering van het werk. Meestal werk je als DTP-er in een team waar iedereen verantwoordelijk is voor een deel van het project. Als het een eenvoudige opdracht is, dan werk je er vaak zelfstandig aan.

Wat moet je kunnen?

Je bent creatief ingesteld en vindt het leuk om met nieuwe ideeën op de proppen te komen. Daarnaast zijn technische kennis en vaardigheden onmisbaar in dit vak. Verder moet je onder tijdsdruk kunnen werken en kostenbewust zijn. Je werkt zelfstandig, maar moet ook goed kunnen overleggen met anderen. Daarnaast is het belangrijk dat je weet wat de klant wil en met kritiek kunnen omgaan. Immers, als de klant het niet direct goed vindt, zul je je flexibel moeten opstellen en jouw ontwerp moeten aanpassen.

Spreken de werkzaamheden van Medewerker DTP je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!