Kaderfunctionaris uitvoering

Waar werk je?

Als kaderfunctionaris uitvoering werk je bij aannemers, woningbouwverenigingen, overheid (gemeente en provincie), zakelijke opdrachtgevers en particulieren. Hierbij kun je denken aan nieuwbouw, restauratie, onderhoud en renovatie, maar ook aan grond-, weg- en waterbouw. Het werken doe je binnen en buiten, bijvoorbeeld op de bouwplaats, in de openbare ruimte en in de werkplaats of de productiehal.

Wat doe je?

Je werkzaamheden zijn erg divers. Bij middelgrote en grote bedrijven ben je vooral bezig met het voorbereiden en bewaken van werkzaamheden. Je maakt een planning, stuurt personeel aan en bent verantwoordelijk voor de voortgang van het werk dat gedaan moet worden. Dit zijn bijvoorbeeld werkzaamheden als bestraten, dakdekken, hijswerken, steigerbouw, voegen en het zetten van tegels. Bij kleine bedrijven en vooral in een drukke periode voer je ook zelf taken uit. Andere zaken waarmee je te maken zult krijgen in dit werk zijn het voeren van de administratie (zoals berekeningen en offertes maken) en ervoor zorgen dat er binnen een bepaald budget gewerkt kan worden. Je werkt dus veel samen met collega’s, waarbij jij eindverantwoordelijk bent.

Wat moet je kunnen?

Je moet personeel kunnen aansturen en gezag hebben. Uiteindelijk ben jij degene die de beslissingen neemt. Verder ben je sociaal ingesteld en werk je graag met mensen. Belangrijk is dus dat je communicatief bent. Ook moet je goed kunnen plannen, omdat de werkzaamheden vaak onder jouw leiding staan. Je controleert de werkzaamheden en zorgt ervoor dat alles goed verloopt. Daarnaast vind je het leuk om te rekenen om het budget te bepalen en kun je goed met cijfers werken om de administratie te voeren.

Spreken de werkzaamheden van Kaderfunctionaris Uitvoering je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!