Kaderfunctionaris uitvoering bouw en infra

Waar werk je?

Als kaderfunctionaris uitvoering bouw en infra werk je bij een bouw- of infrabedrijf. Onder infra kun je onder meer de aanleg en onderhoud en wegen, het vaarwater en spoor verstaan. Bij bouw gaat het om nieuwbouw, onderhoud en renovatie bij zowel zakelijke als particuliere opdrachtgevers. Het werken doe je binnen en buiten, bijvoorbeeld op de bouwplaats, in de openbare ruimte en in de werkplaats of de productiehal.

Wat doe je?

Je werkzaamheden zijn erg divers. Bij middelgrote en grote bedrijven ben je vooral bezig met het voorbereiden en bewaken van werkzaamheden. Je maakt een planning, stuurt personeel aan en bent verantwoordelijk voor de voortgang van het werk dat gedaan moet worden. Dit zijn bijvoorbeeld werkzaamheden als het aanleggen van spoor en (water)wegen, maar ook het onderhoud hiervan. Bij kleine bedrijven en vooral in een drukke periode voer je ook zelf taken uit. Andere zaken waarmee je te maken zult krijgen in dit werk zijn het voeren van de administratie (zoals berekeningen en offertes maken) en ervoor zorgen dat er binnen een bepaald budget gewerkt kan worden. Je werkt dus veel samen met collega’s, waarbij jij eindverantwoordelijk bent.

Wat moet je kunnen?

Je moet personeel kunnen aansturen en gezag hebben. Uiteindelijk ben jij degene die de beslissingen neemt. Verder ben je sociaal ingesteld en werk je graag met mensen. Belangrijk is dus dat je communicatief bent. Ook moet je goed kunnen plannen, omdat de werkzaamheden vaak onder jouw leiding staan. Je controleert de werkzaamheden en zorgt ervoor dat alles goed verloopt. Daarnaast vind je het leuk om te rekenen om het budget te bepalen en kun je goed met cijfers werken om de administratie te voeren.

Spreken de werkzaamheden van Kaderfunctionaris Uitvoering Bouw en Infra je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!