Kaderfunctionaris werkvoorbereiding en calculatie

Waar werk je?

Als kaderfunctionaris werkvoorbereiding en calculatie werk je bij een gespecialiseerde aannemer of bij een groot bedrijf. Dit kun je doen in verschillende branches zoals: bestratingen, betonreparatie, dakdekken, hijswerken, steigerbouw, tegelzetten en voegen. Je werkt in dit beroep vooral binnen op kantoor.

Wat doe je?

Je voert verschillende werkzaamheden uit. Als calculator ben je verantwoordelijk voor het verstrekken van offertes. Daarnaast heb je veel contact met klanten, die je advies geeft en na de verkoop ook aan je weet te binden. Verder ben je verantwoordelijk voor de nacalculatie. Dankzij jou is een offerte kostendekkend en dus winstgevend. Vervolgens plan je als werkvoorbereider de werkzaamheden die moeten gaan plaatsvinden. Hierbij hou je goed in de gaten of alles goed verloopt, of het voldoet aan de kwaliteitseisen en of het budget niet wordt overschreden. Verder verzorg je projectinformatie en communiceer je hierover met zowel collega’s als klanten.

Wat moet je kunnen?

Je bent commercieel ingesteld en voorziet klanten van goed advies. Uiteindelijk weet je het vertrouwen van de klant te winnen en stel je de offerte op. Dat doe je uiteraard op basis van de berekeningen die je vooraf maakt. Verder kun je goed plannen en zorg je ervoor dat je collega’s dankzij jouw voorbereidingen weten wat ze moeten doen. Je werkt dus veel zelfstandig. Ook is het belangrijk dat je goed kunt communiceren. Niet alleen met klanten, maar ook met je eigen collega’s.

Spreken de werkzaamheden van Kaderfunctionaris Werkvoorbereiding en Calculatie je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!