Kwaliteitsco÷rdinator

Waar werk je?

Als kwaliteitsco÷rdinator werk je bij bedrijven die voedingsmiddelen produceren. Hierbij kun je denken aan melkfabrieken, visfabrieken en de vleeswarenindustrie. Bekende namen zijn Campina, Meester Stegeman en natuurlijk het concern Unilever (bekend van onder meer Blue Band, CalvÚ en Unox). Je werkt binnen de kwaliteitsdienst en het laboratorium. Ook komt het voor dat je als controleur van de voedsel en warenautoriteit op locatie werkzaam bent.

Wat doe je?

Je neemt monsters van voedingsproducten in verschillende fasen van het proces binnen het bedrijf waar je voor werkt. Je stelt de apparatuur juist in en registreert de gegevens. Vervolgens analyseer je de monsters en voer je kwaliteitscontroles. Soms begeleid je controles die worden uitgevoerd door operators. In dit geval ben jij degene die het kwaliteitsonderzoek co÷rdineert. Verder voer je onderzoek uit ter verbetering van het product en proces. Hier schrijf je een onderzoeksverslag van. Daarnaast spreek je medewerkers aan op hun gedrag als de kwaliteit van de producten hierdoor in gevaar komt.

Wat moet je kunnen?

Je bent ervan bewust dat de producten die jij beoordeeld uiteindelijk bij de mensen in huis liggen. Kwaliteit gaat boven alles. Je werkt dus nauwkeurig en accuraat en verricht de werkzaamheden volgens de juiste werkvoorschriften. Hierbij is het belangrijk dat je op de hoogte blijft van ontwikkelingen in je vakgebied. Je bent zelfstandig, planmatig en flexibel ingesteld en kunt werken onder tijdsdruk. Daarnaast ben je communicatief en informeer je productieafdelingen over resultaten en wat ze eventueel moeten doen. Ook spreek je medewerkers aan op hun gedrag. Verder ben je loyaal, collegiaal en representatief.

Spreken de werkzaamheden van Kwaliteitsco÷rdinator je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!