Laborant

Waar werk je?

Als laborant werk je bij grotere milieulaboratoria, in de chemische industrie, de voedingsmiddelenindustrie of de zuivelindustrie. Je bent vooral bezig met het onderzoeken van verschillende chemische grondstoffen en producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan textiel, verfstoffen of drinkwater.

Wat doe je?

Je neemt monsters, ontvangst en bewerkt ze. Ook houd je je bezig met het aanmaken en bereiden van voedingsbodems en het verzorgen van de facilitaire dienstverlening op het laboratorium. Jij controleert of de vastgestelde metingen goed zijn uitgevoerd en of de metingen binnen de vastgestelde specificaties vallen. Je bent verantwoordelijk voor het juist, tijdig en efficiŽnt uitvoeren van zijn werkzaamheden. Dit houdt in dat je ook in geval van spoedwerkzaamheden nog steeds de juiste handelingen uitvoert zonder fouten te maken. Afwijkingen signaleer je en meld je bij jouw leidinggevende.

Wat moet je kunnen?

Je moet snel kunnen werken, maar moet hierbij wel nauwkeurig zijn en blijven. Inzicht in het proces is van groot belang. Je bent verantwoordelijk voor jouw eigen werkzaamheden en weet op welke wijze je effectief kan handelen. Daarnaast ga je op een discrete manier om met (persoons)gegevens en (bedrijfs)informatie.

Spreken de werkzaamheden van Laborant jou aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!