Vakbekwaam medewerker bloembinden

Waar werk je?

Als vakbekwaam medewerker bloembinden werk je in een bloemenwinkel of bij een tuincentrum. Je staat in de winkel, in het magazijn en bent vaak te vinden in de kamer van het bloemschikken.

Wat doe je?

Je stelt onderhouds- en presentatieplannen op en zorgt ervoor dat je de werkzaamheden plant en verdeelt. Je leidt daarbij een klein team van junior florists, die je begeleidt en motiveert. Zelf werk je zelfstandig. Je ontwerpt en maakt boeketten, plantenarrangementen, corsages en andere bloemstukken. Je gaat ook over de inrichting van de winkel en je bepaalt het aanbod. Je regelt zelf de inkoop, in overleg met de baas.

Wanneer je in de winkel staat ben je verkoper. Je bedient de kassa en de klanten, neemt bestellingen aan en geeft de klanten informatie. De senior florist draagt een groot deel van de verantwoordelijkheid van de dagelijkse gang van zaken. Daarom overleg je met en rapporteer je aan de manager.

Wat moet je kunnen?

In de eerste plaats ben je creatief ingesteld en helemaal gek van bloemen. Je weet op een originele manier boeketten samen te stellen en klanten hierover te adviseren. Daarbij is het belangrijk dat je sociaal en communicatief vaardig bent.

Spreken de werkzaamheden van Vakbekwaam Medewerker Bloembinden je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!