Vakbekwaam verkoper gezelschapsdieren

Waar werk je?

Als vakbekwaam verkoper gezelschapsdieren werk je bij de dierenspeciaalzaak, een groothandel of een afdeling van een tuincentrum, bouwmarkt, agrarische winkel of supermarkt. In een dierenspeciaalzaak ben je meer met dieren bezig, terwijl je op een afdeling meer met diervoerders te maken hebt. Meestal ben je binnen werkzaam in een team, maar het kan soms ook voorkomen dat je even buiten werkt.

Wat doe je?

Je voert en verzorgt de dieren en maakt de kooien, bakken en aquaria schoon. Je zorgt ervoor dat de dieren op tijd voldoende voer krijgen en controleert de voerapparatuur en watervoorziening. Daarnaast regel je in het geval van vissen en reptielen de klimaatbeheersing. Ook verkoop je dieren en dierbenodigdheden, zoals speeltjes en voer. Verder hou je de winkel of opslagruimte schoon en zorg je dat klanten kunnen zien om welke dieren het gaat en wat ze kosten. Daarnaast geef je advies, neem je de bestelling op, koop je in en reageer je op klachten. Verder voorkom je stress bij de dieren en zorg je ervoor dat ze gezond en in conditie zijn. rnaast regel je in het geval van vissen en reptielen de klimaatbeheersing. Ook verkoop je dieren en dierbenodigdheden, zoals speeltjes en voer. Verder hou je de winkel of opslagruimte schoon en zorg je dat klanten kunnen zien om welke dieren het gaat en wat ze kosten. Daarnaast geef je advies, neem je de bestelling op, koop je in en reageer je op klachten. Verder voorkom je stress bij de dieren en zorg je ervoor dat ze gezond en in conditie zijn.

Wat moet je kunnen?

Je bent helemaal weg van huisdieren en vindt het leuk om met beesten om te gaan. Verder heb je geen last van allergieŽn die jou het werken onmogelijk kunnen maken. Je maakt regelmatig schoon en vindt het niet erg om de handen uit de mouwen te steken. Verder ben je diervriendelijk en klantgericht ingesteld. Je vindt het leuk om met mensen te werken en ze informatie te geven over dieren. Je houdt rekening met de gezondheid van zowel de dieren als de mensen en weet wat je moet doen op het moment dat er dieren ziek zijn.

Spreken de werkzaamheden van Vakbekwaam Verkoper Gezelschapdieren je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!