Visspecialist

Waar werk je?

Als visspecialist werk je bij een viswinkel of op de markt. Dat kan met een kraam, maar ook vanuit een verkoopwagen. In de winkel werk je altijd binnen op dezelfde locatie, op de markt sta je in de buitenlucht op verschillende plekken in het land. Dat doe je meestal in een team van collega’s.

Wat doe je?

Je verkoopt vis en maakt koude en warme maaltijden waarin vis, schelp- en/of schaaldieren zijn verwerkt. Die maak je niet alleen volgens recept, maar je bedenk zelf ook nieuwe gerechten. Hierbij kun je denken aan wokschotel, soepen of salades. Je speelt in op trends en vragen van klanten. Samen met je leidinggevende bepaal je of jouw idee daadwerkelijk verkocht gaat worden. Je presenteert de producten netjes een aantrekkelijk in de winkel of op de markt en kunt goed aan collega’s en klanten uitleggen wat er precies in de producten zit en hoe ze bereid en bewaard moeten worden. Verder komt het ook voor dat je de winkel of de kraam moet schoonmaken. Bij alle werkzaamheden is het van belang dat je hygiënisch te werk gaat.

Wat moet je kunnen?

Je vindt het niet erg om de hele dag in de vislucht te werken. Bovendien ben je geen koukleum, want in de winter kan het op de markt soms best koud zijn. Klantvriendelijkheid staat bij jou hoog in het vaandel en je weet de klanten een hoop te vertellen over vis. Daarnaast ben je sociaal ingesteld en kun je goed met collega’s werken. Verder ben je creatief en houdt de trends in de viswereld goed in de gaten. Kwaliteit is erg belangrijk in dit vak, de klant moet het product goed vinden om uiteindelijk weer terug te komen.

Spreken de werkzaamheden van Visspecialist je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!