Voedingsspecialist

Waar werk je?

Als voedingsspecialist werk je bij kleine, middelgrote of grote bedrijven binnen de voedingsindustrie. Hierbij kun je denken aan de inpak- of productieafdeling, of de expeditie, waar de producten worden verzonden. Deze voedingsmiddelen komen terecht in de schappen van de supermarkt, maar ook bij de slager of groentezaak. In deze functie werk je zowel op de productie/verpakkingafdeling als vanuit kantoor.

Wat doe je?

Jouw werkzaamheden bestaan uit het bereiden of verpakken van het product. Jij produceert voedingsmiddelen die aan alle kwaliteitseisen voldoen en bent hier verantwoordelijk voor. Uiteraard controleer je ook of dit daadwerkelijk het geval is. Je plant en begeleidt de dagelijkse werkzaamheden van je teamleden. Daarnaast zorg je ervoor dat de aan- en afvoer van grondstoffen en materialen goed verloopt. Mocht het nodig zijn, dan voer je overleg met andere afdelingen over het inplannen van bedrijfsactiviteiten. Verder maak je de apparatuur, materialen en de omgeving waarin je werkt schoon.

Wat moet je kunnen?

Kwaliteit staat hoog in het vaandel in dit vak. Het is dus belangrijk dat je nauwkeurig werkt en er goed op let dat alle producten aan de juiste eisen voldoen. Je voelt je verantwoordelijk hiervoor. Uiteraard ben je hygiŽnisch ingesteld en straal je deskundigheid uit. Jij bent immers het voorbeeld voor jouw medewerkers. Verder werk je veilig en ben je loyaal, communicatief, sociaal en flexibel ingesteld. Een ander belangrijk punt is leergierigheid, omdat er voortdurend ontwikkelingen in dit vak zijn. Tot slot ben je representatief, zowel richting collegaís als richting klanten.

Spreken de werkzaamheden van Voedingsspecialist je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!