Ondernemer gezelschapsdieren

Waar werk je?

Als ondernemer gezelschapsdieren werk je bij de dierenspeciaalzaak, een groothandel of op een afdeling van een tuincentrum, bouwmarkt, agrarische winkel of supermarkt. In een dierenspeciaalzaak ben je meer met dieren bezig, terwijl je op een afdeling meer met diervoerders te maken hebt. Je geeft leiding aan een team en bent vooral binnen werkzaam. Dat is niet alleen in de winkel, maar ook in het magazijn en op kantoor.

Wat doe je?

Jij bent verantwoordelijk voor het wel en wee van de winkel of de afdeling. Daarbij is het dus belangrijk dat het er schoon en netjes is. In het geval van een dierenspeciaalzaak let je bovendien op de gezondheid van de dieren en grijpt in indien dat nodig is. De winkel is immers het visitekaartje van het bedrijf waardoor klanten terugkomen en artikelen bij je gaan kopen. Je neemt beslissingen als het assortiment uitgebreid moet worden en zorgt ervoor dat er winst wordt gemaakt. Daarbij voer je een slim inkoopbeleid en bied je klanten een luisterend oor als ze klachten hebben. Daarnaast heb je leiding over het personeel. Je stuurt je medewerkers aan en zorgt voor een juiste planning.

Wat moet je kunnen?

Je bent helemaal weg van huisdieren en vindt het leuk om met beesten om te gaan. Verder heb je geen last van allergieŽn die jou het werken onmogelijk kunnen maken. Je bent commercieel ingesteld en weet hoe je winst moet maken. De motivatie spat er vanaf en je geeft alles om het zowel de klanten als het personeel naar de zin te maken. Je kunt goed mensen aansturen en beschikt over een hoop dierenkennis. Verder ben je diervriendelijk en klantgericht ingesteld. Je vindt het leuk om met mensen te werken en ze informatie te geven over dieren. Je houdt rekening met de gezondheid van zowel de dieren als de mensen en weet wat je moet doen op het moment dat er dieren ziek zijn.

Spreken de werkzaamheden van Ondernemer Gezelschapsdieren je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!