Ondernemer zorgbedrijf plant

Waar werk je?

Als ondernemer zorgbedrijf plant werk je bij een primair en/of dienstverlenend bedrijf waar planten worden geteeld en waar zorgvragers agrarische werkzaamheden kunnen uitvoeren. Het betreft boerderijen met een landbouwdoelstelling en een zorgdoelstelling of toegevoegde zorgfunctie, waarbij de eindverantwoordelijkheid van de zorgvragers bij de zorginstellingen ligt.

Wat doe je?

Je werkt met mensen met een indicatie voor een zorg- of leerwerktraject, zoals mensen met een verstandelijke beperking, psychiatrisch probleem, psychosociaal probleem of probleem met betrekking tot het functioneren in de maatschappij. Jij zorgt voor de planning en het verdelen van de werkzaamheden aan de zorgvragers en aan je eigen personeel. Je begeleidt hen bij het uitvoeren van de werkzaamheden en waar nodig doe jij de zorgvragers voor hoe de taken moeten worden uitgevoerd. Je voert diverse groeivoorbereidende werkzaamheden uit als poten, zaaien en planten. Je bent verantwoordelijk voor de gehele agrarische productie. Belangrijk is dan ook dat je de zorgvragers goed ondersteund. Voor de zorgvragers ben jij als ondernemer het aanspreekpunt. Zijn er mankementen en technische storingen aan machines, werktuigen en apparatuur ten behoeve van de teelt en oogst, dan signaleer jij deze en zorgt ervoor dat deze opgelost worden.

Wat moet je kunnen?

Je moet zorgvuldig, productiegericht zijn en rekening houden met de werknemers, zorgvragers en hun situatie, voedselveiligheid en de kwetsbaarheid en bederfelijkheid van groene producten. Je moet geduldig zijn en blijft rustig in moeilijke situaties met zorgvragers.

Spreken de werkzaamheden van Ondernemer Zorgbedrijf Plant je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!