Productieleider versindustrie

Waar werk je?

Als productieleider versindustrie werk bij een industrieel bedrijf mee aan de productie van voedsel. Je werkt bij bedrijven die behoren tot de versindustrie. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband aan het productieproces. Je werkt in een productieruimte en krijgt te maken met diverse machines en gereedschappen. Je voert jouw werkzaamheden uit in de productieruimten en in het kantoor.

Wat doe je?

Jij hebt de leiding over een afdeling in een fabriek (productiehal). Je maakt een personeelsplanning en gebruikt deze samen met de productieplanning om te bepalen hoeveel medewerkers in welk deel van het productieproces nodig zijn. De planning bespreek je met de meewerkend voorman. Hij verdeelt de werkzaamheden over het in te zetten personeel. Regelmatig heb je werkoverleg met de medewerkers en bespreek je de voortgang op de afdeling. Hierbij luister je naar de input van de medewerkers en motiveer je hen te komen met een eigen inbreng. Uiteindelijk ben jij degene die verantwoordelijk is voor een goed verloop van het gehele productieproces. Je moet inspelen op onverwachte omstandigheden en op die momenten de juiste beslissingen nemen. Wanneer het proces niet goed loopt of niet tot de gewenste resultaten leidt, word jij hierop aangesproken door jouw leidinggevende of de directie.

Wat moet je kunnen?

Jij bent je er als geen ander van bewust van de kwaliteitseisen die de consument stelt aan producten en stelt je hierin proactief op. Daarnaast moet je beschikken over motiverende en aansturende capaciteiten. Je bent immers degene die het personeel aanstuurt. Uiteraard moeten de productiekosten zo laag mogelijk worden gehouden. Je houdt dus rekening met het efficiŽnt werken en de geldende regels wat betreft Arbo, gezondheid en milieu.

Spreken de werkzaamheden van Productieleider Versindustrie je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!