Productiemedewerker versindustrie

Waar werk je?

Als productiemedewerker versindustrie werk je in een industrieel bedrijf mee aan de productie van voedsel. Je werkt bij bedrijven die behoren tot de versindustrie. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband aan het productieproces. Je werkt in een productieruimte en krijgt te maken met diverse machines en gereedschappen.

Wat doe je?

Je verricht verschillende handelingen aan het product tot aan het verkoopklaar hebben van het product. Denk hierbij aan handmatige snijhandelingen en/of bediening van machines en het bewaken van de proces- en productkwaliteit. Werkzaamheden die je tegenkomt in je werk zijn onder meer het slachten van dieren, sorteren van producten, bewerken van de producten, uitbenen van vlees en verpakken van producten. Meestal sta je aan de lijn waar je bepaalde handelingen verricht, na verloop van tijd wordt er gerouleerd. Het rouleren gebeurt niet in elk bedrijf of op elke afdeling. Waar nodig heb je overleg met je collega’s, leidinggevende of andere betrokkenen. Wanneer er een storing is weet jij als geen ander hoe hier mee om te gaan en te kiezen voor de beste oplossing voor desbetreffende situatie.

Wat moet je kunnen?

Je moet flexibel inzetbaar zijn op meerdere plaatsen en beschikt over aanpassingsvermogen om te kunnen omgaan met veranderingen in het proces en product. Je bent proactief ingesteld en streeft naar kwaliteitsverbetering. Daarnaast ben je collegiaal en gemotiveerd. Je werkt conform de arbo-eisen, veiligheids-, kwaliteits- en milieubewust en bent je bewust van het afbreukrisico.

Spreken de werkzaamheden van Productiemedewerker Versindustrie je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!