Schoonmaker/medewerker vloeronderhoud

Waar werk je?

Als schoonmaker/medewerker vloeronderhoud werk je bij bedrijven die actief zijn in de schoonmaak- en glazenwassersbranche. In het geval van dit beroep ben je werkzaam bij schoonmaakbedrijven die zich richten op het schoonmaken van interieur en sanitair en het onderhoud van vloeren in verschillende omgevingen.

Wat doe je?

Je werkt voornamelijk binnen op wisselende locaties. Veelal werk je individueel, maar soms ook in teamverband. Je hebt zowel contact met je leidinggevende, van wie je de opdrachten krijgt, maar ook met opdrachtgevers, gebruikers van het pand en natuurlijk je collega’s. Je voert diverse schoonmaakwerkzaamheden uit aan interieur en sanitair. Hierbij ga je routinematig te werk. Ook reinig je op basis van het schoonmaakprogramma harde vloeren en herstelt indien van toepassing harde vloeren plaatselijk door middel van sprayen en opwrijven. Hierbij gebruik je materialen, middelen, gereedschappen, apparatuur en persoonlijke beschermingsmiddelen. Je controleert na afloop van de werkzaamheden jouw eigen werk en onderneemt indien nodig actie. Je reinigt indien nodig de gebruikte materialen, gereedschappen en apparatuur, bergt deze op en voert afval af. Zijn er eenvoudige klachten van de klant, dan los je deze zelf op. Complexere klachten en vragen van de klant geef je door aan jouw leidinggevende.

Wat moet je kunnen?

Jij vertegenwoordigt het bedrijf waarvoor je werkt, hiervan ben jij je bewust. Je moet goed kunnen samenwerken en communiceren. Belangrijk is dat je klant- en kwaliteitsgericht bent. Immers, de klant waarvoor jij werkt is vaak de opdrachtgevers. Zelfstandig kunnen werken moet geen probleem voor je zijn. Veelal werk je alleen op locatie en vervul je de opdrachten van het schoonmaakprogramma. Je werkt met verschillende schoonmaakmiddelen. Met deze producten ga je voorzichtig om en je volgt de voorgeschreven Arbo-, milieu- en veiligheidsvoorschriften.

Spreken de werkzaamheden van Schoonmaker/Medewerker Vloeronderhoud je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!