Signspecialist

Waar werk je?

Als signspecialist werk je meestal in loondienst of als zelfstandige in een dienstverlenend bedrijf dat zich richt in de reclame, presentatie en communicatiebranche in de sign en/of graveersector of bedrijf met een afdeling sign. Je kunt ook werken in opdracht van reclamebureaus, etalagebureaus of architecten.

Wat doe je?

Je hebt gevarieerde werkzaamheden en maakt allerlei soorten signproducten. Denk hierbij aan reclameborden, gevelreclame, lichtreclame, autoreclame ed. Wanneer de nadruk ligt op graveren kan het gaan om naam- en tekst platen en (machinaal) gegraveerde gebruiksvoorwerpen. Het gaat om producten die we elke dag op straat en in gebouwen tegen kunnen komen en die ons bepaalde informatie verschaffen. Je bereidt sign producten digitaal voor, bedient apparatuur, werkt sign producten af en monteert het sign materiaal op locatie. Wanneer je een wat meer gevorderde signmaker bent maak je ook (technische) ontwerpen en stuurt een team van signmakers aan.

Je voert je werkzaamheden uit in de werkplaats of op locatie. Je werkt velaal in een team maar ook zelfstandig en je hebt naast je collega’s ook contacten met opdrachtgevers, gemeentes, vormgevers en leveranciers.

Wat moet je kunnen?

Wanneer je werkzaam bent in de sign branche moet je flexibel ingesteld zijn.
Het beroep is fysiek soms zwaar en soms moet je werken onder tijdsdruk. Maar als Signspecialist heb je een erg leuk en afwisselend beroep. Je werk wordt letterlijk "gezien" door de mensen. Je weet je goed te verplaatsen in de wensen van de klant en je moet goed kunnen communiceren. Voor de klant moet jij oplossingen aan kunnen dragen.

Spreken de werkzaamheden van Signspecialist je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!