Financieel administratief medewerker

Waar werk je?

Als financieel administratief medewerker werk je bij een administratiekantoor, ůf je werkt op de afdeling administratie. Dat kan bij een bedrijf in elke sector zijn.

Wat doe je?

FinanciŽle informatie is belangrijk voor een bedrijf om te weten hoe een bedrijf of instelling er voor staat. Als financieel administratief medewerker verzamel, orden en registreer je de financieel-administratieve informatie en voer je deze in voor de meest uiteenlopende financiŽle doeleinden. Ook beheer je bijvoorbeeld het kasgeld. Elke declaratie wordt door jou gecontroleerd en als deze goed is verwerk je deze. Jij houdt de debiteuren- en crediteurenadministratie bij en je maakt het grootboek op.

Wat moet je kunnen?

Uiteraard vind je het leuk en interessant om de hele dag met cijfertjes te werken. Het is belangrijk dat je nauwkeurig werkt. Je werkt immers met geld en daar mogen geen fouten mee gemaakt worden. Ook werk je geordend volgens de regels van het bedrijf waarvoor je werkzaam bent. Verder kun je goed samenwerken met andere collega's en beschik je over goede communicatieve en sociale vaardigheden.

Spreken de werkzaamheden van Financieel administratief medewerker je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!