Financieel administratief medewerker: Ervaringsverhalen - Financieel administratief medewerker

Terug naar het overzicht

Ik ben Lianne, 23 jaar oud en studeer op dit moment Human Resource Management in het Hoger Beroeps Onderwijs. Als bijbaan naast mijn studie ben ik administratief medewerker voor een financieel dienstverlener.

Het bedrijf waar ik werk verschaft kredieten, leningen, informatieve diensten en nog veel meer. Hier komt veel papierwerk en administratieve afhandeling bij kijken. Deze zaken ben ik samen met een andere financieel administratief medewerker verantwoordelijk voor. Mijn collega waarmee ik samenwerk is wel een vaste kracht binnen het bedrijf.

Ik merk dat ik in het begin nog wel eens moeite had met werkzaamheden, zeker het ontzettend secuur doorvoeren van informatie. Maar ik heb dat na een paar weken onder controle gekregen en sindsdien gaat alles van een leien dakje. Het werk wat ik uitvoer is eigenlijk totaal niet repetitief, er zit best veel verschil in. Dit komt door de verschillende aanvragen en verschillende databases die we gebruiken voor de informatie.

Ik leer ook veel over recht, wat interessant is omdat dit terugkomt in mijn opleiding. Dit maakt dat ik mijn bijbaan als financieel administratief medewerker als waardevol ervaar.