Basismedewerker Printmedia

Waar werk je?

Als basismedewerker printmedia werk je bij grafimediabedrijven die drukwerk produceren in verschillende soorten en maten. Hierbij kun je denken aan kranten, reclamedrukwerk, brochures, tijdschriften, behang of verpakkingen. Vaak werk je bij grotere bedrijven, waar soms in ploegendienst gewerkt wordtt. Binnen zoín bedrijf is het productieproces te verdelen in drie categorieŽn, namelijk voorbereiding, drukken en nabewerken. Jij als basismedewerker printmedia kan ingezet worden bij zowel het drukken als nabewerken.

Wat doe je?

Tijdens je werkzaamheden ontvang je een prepress. Dit de werkinformatie waarop de bestanden staan die gedrukt moeten worden. Op basis van de werkinstructies verzamel je de materialen zoals het juiste soort papier. Je haalt het bestand binnen dat nodig is voor de productie. Je zorgt dat de opmaak met teksten en beelden kloppen. Als het voorbereidingswerk gedaan is, stel je de machine in en druk je een proefexemplaar af. Dit laat je aan je leidinggevende zien. Wanneer dat goed gekeurd is, druk je de resterende bestanden af. Tussendoor stel je de machine bij en gooi je het restafval weg. Tenslotte verricht je onderhoudt aan de printmedia-machine en vervang je eventueel onderdelen.

Wat moet je kunnen?

In deze functie moet je nauwkeurig kunnen werken. Je controleert constant de afgedrukte bestanden en rapporteert de productiegegevens netjes. Je moet goed kunnen samenwerken met je collegaís van andere afdelingen. Dit omdat de drie productieprocessen op elkaar afgestemd zijn. Dus iedereen is afhankelijk van elkaar. Wanneer een machine niet goed werkt, moet jij dit op tijd kunnen melden, zodat je collegaís hiervan op de hoogte zijn. Tenslotte moet je goed instructies kunnen opvolgen, zodat veilig gewerkt wordt en dat het productieproces soepel verloopt.

Spreken de werkzaamheden van Basismedewerker Printmedia je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!