Interieuradviseur

Waar werk je?

Als interieuradviseur werk je bij bedrijven in de woonbranche. Meestal zijn dit de grotere woonbedrijven. Je bent werkzaam in de presentatieruimte, maar ook bezoek je de in te richten ruimte van de klant op locatie.

Wat doe je?

Je hebt als interieuradviseur vaak te maken met langlopende en grote projecten waarin jij een rol speelt vanaf het eerste contact met de klant tot de oplevering van de opdracht. Je beheert en voert je taken uit, met inachtneming van de geldende bedrijfsregels, rondom verkoop en advies met betrekking tot het inrichten van een ruimte. Het gaat hierbij om de inrichting van diverse ruimtes in woningen, kantoren, winkels en andere objecten. Als interieuradviseur ben je in staat een totaaladvies te geven (het gaat hierbij om meubelen voor diverse doeleinden in ruimtes, stoffering en bekleding, vloerbedekking, raam- en wandbekleding, verlichting, kleur, sfeer en accessoires).

Wat moet je kunnen?

Als iterieuradviseur ben je communicatief vaardig, representatief, creatief, accuraat en deskundig. Je hebt een commerciŽle en professionele instelling en bent gericht op het verlenen van diensten en services aan de klant. Je werkt zelfstandig binnen de gegeven taakstelling vanuit de organisatie en je stemt jouw werkzaamheden af met collega's, overlegt en geeft instructies aan de medewerkers en derden. Als interieuradviseur krijg je instructies van je leidinggevende en voer je regelmatig overleg met hem of haar.

Spreken de werkzaamheden van Interieuradviseur je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!