Onderhoudsmonteur installatietechniek

Waar werk je?

Als onderhoudsmonteur installatietechniek werk je bij bedrijven in de technieksector. Je bent werkzaam bij de storingsdienst of onderhoudsafdeling van productie-, installatie- en service-, winkelbedrijven.

Wat doe je?

Als onderhoudsmonteur installatietechniek onderhoudt, repareer en verbeter je kleine en grote installaties voor gas, cv, water, sanitair en kleine luchtbehandeling- en klimaatinstallaties, zoals airco’s, maar ook warmte terugwininstallaties in bijvoorbeeld een woning, een school, een sportaccommodatie, fabriek of kantoor. Je vervangt als dat nodig is complete toestellen en alles wat daarbij hoort, voornamelijk in woonhuizen en grotere gebouwen. Soms stel je ook grotere gasinstallaties en kleine luchtbehandeling- en klimaatinstallaties in bedrijf. Je controleert de werking en stelt de installaties opnieuw in als dat nodig is. Daarnaast spoor je storingen op en verhelpt ze door de benodigde reparaties uit te voeren. Bij storingen of gebreken bepaal je of repareren mogelijk is. Verder adviseer je over het eventueel verbeteren van een installatie en in sommige gevallen voer je die verbetering zelf uit.

Wat moet je kunnen?

Als onderhoudsmonteur installatietechniek werk je veel zelfstandig en soms met een collega. Je begrijpt wat klanten willen en je zorgt er voor dat ze tevreden zijn over je werk. Je bent niet alleen technisch, maar ook creatief ingesteld. Je moet in staat zijn allerlei problemen op te lossen. Daarbij is het ook belangrijk dat je zelfstandig beslissingen kunt nemen. Je bekijkt of alles naar wens functioneert en waar het eventueel beter kan. Je levert kwalitatief goed werk dat voldoet aan de eisen en wensen van de klant en laat nooit een onveilige situatie achter. Daarom controleer je altijd of de installatie goed en veilig werkt.

Spreken de werkzaamheden van Onderhoudsmonteur Installatietechniek je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!