Technicus Part-66 Cat.B2

Waar werk je?

Als technicus avionica werk je voornamelijk bij grote bedrijven waar onderhoud aan luchtvaartuigen aan de orde is, zoals vliegtuigmaatschappijen of een Maintenace Repair Organisation voor vliegtuigen en/of vliegtuigcomponenten. Het onderhoud van vliegtuigen wordt onderverdeeld in lijnonderhoud en grondig grootonderhoud. Het lijnonderhoud vindt plaats op locatie. Het grootonderhoud wordt uitgevoerd binnen het bedrijf, zowel in en aan het vliegtuig of in de aangrenzende werkplaats (shop), waar meer specialistische handelingen worden verricht.

Wat doe je?

Je bent verantwoordelijk voor alle werkzaamheden aan het vliegtuig die binnen je vakgebied vallen en die aan je zijn toegewezen. Een deel van je werk bestaat uit toezicht houden op aanpassingen in elektronische systemen. Je bent in staat om op een collegiale manier collega-monteurs aan te sturen in teamverband en je kunt het werk van je directe collega's controleren. Je hebt geen probleem met de administratieve taken die verbonden zijn aan je werk. Je kunt je verder ontwikkelen tot leidinggevende. Naast je normale werk stuur je ook een aantal andere medewerkers aan. Bovendien ben je verantwoordelijk voor het vrijgeven van je eigen werkzaamheden en die van je collega's.

Wat moet je kunnen?

Als technicus avionica beschik je over een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent zorgvuldig en kan werken volgens vastgestelde procedures en richtlijnen, waaraan te allen tijde moet worden voldaan en waarvan niet mag worden afgeweken, ook niet onder tijdsdruk. Je bent gemotiveerd om jezelf op de hoogte te houden van veranderingen en wijzigingen in procedures, richtlijnen en technische voorschriften. Daarnaast ben je ook kwaliteitsbewust en realiseer jij je elk moment het grote belang van veiligheid als leidraad bij jouw werkzaamheden. Je schroomt niet om, indien dit nodig is, aan te geven dat een vliegtuig aan de grond moet blijven. Daarnaast ben je ook stressbestendig, want ook onder tijdsdruk moet je goed beslissingen kunnen nemen. Bovendien ben je flexibel en in staat om in complexe situaties goed het overzicht te bewaren. Als Technicus Avionica werk je altijd volgens richtlijnen op het gebied van Veiligheid, Gezondheid, Welzijn en Milieu (VGW&M) en Human Factors wet- en regelgeving.

Spreken de werkzaamheden van Technicus Part-66 Cat.B2 je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!