Assistent installatie

Waar werk je?

Als assistent installatie werk je bij bedrijven in de sector installatietechniek. Je bent voornamelijk werkzaam bij mensen thuis of op bouwplaatsen. De bedrijven waarbij je in dienst bent, voeren werkzaamheden uit op het gebied van koude en warmte techniek, installatietechniek, werktuigbouw of elektrotechniek. Je werkt onder begeleiding van een vakman of leidinggevende, waarbij je een assisterende en een uitvoerende rol hebt.

Wat doe je?

Tijdens je werkzaamheden assisteer je een ervaren medewerker bij het ophangen van radiatoren, het testen van apparaten op de juiste werking ervan of het trekken van kabels. Daarnaast boor je bevestigingsgaten en maak je kabels of leiding op maat. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan verwarmingen of airco’s. Voor de installatiewerkzaamheden moet jij zorgen voor een goede voorbereiding. Daarbij leg jij de juiste materialen en gereedschappen klaar voor gebruik.

Wat moet je kunnen?

In dit beroep werk je veel met je handen en leer je dagelijks steeds meer van het vak techniek. Het komt regelmatig voor dat je bij een klant aan het werk bent. Je moet dus netjes, nauwkeurig en veilig kunnen werken en je werkplek goed schoon kunnen achterlaten. Als assistent moet je veel overleggen met je collega’s en moet je op tijd de hulp inschakelen van een vakman.

Spreken de werkzaamheden van Assistent Installatie je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!