Assistent montage

Waar werk je?

Als assistent montage werk je bij een bedrijf dat actief is in de werktuigbouw-, elektro- of installatietechniek. Dit zijn bijvoorbeeld energiebedrijven of beveiligingsbedrijven. Je werkt onder begeleiding van een vakman of leidinggevende in een werkplaats of productiehal. Hierbij heb je een assisterende en een uitvoerende rol.

Wat doe je?

Van je leidinggevende krijg je een werkopdracht. Hierop staan tekeningen en aansluitschema’s. Vanuit deze informatie demonteer je en monteer je verschillende soorten producten en onderdelen, bijvoorbeeld voor telefoonsystemen. Je maakt schroef- en klinkverbindingen en je monteert onderdelen in constructies met behulp van bevestigingsmaterialen. Verder zorg je ervoor dat je jouw werkzaamheden na afloop controleert.

Wat moet je kunnen?

Het is belangrijk dat je tekeningen en kaarten kunt lezen. Zo kun je namelijk installaties op de juiste plek monteren. Tijdens je werk je veel samen met je leidinggevende. Als assistent moet je veel overleggen en op tijd de hulp inschakelen van een vakman. Tenslotte werk je geordend en werk je volgende de juiste veiligheidsvoorschriften.

Spreken de werkzaamheden van assistent montage je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!