Schipper-machinist beperkt werkgebied

Waar werk je?

Als schipper-machiniest beperkt werkgebied werk je op een zeewaardig schip dat een vaargebied heeft tot dertig zeemijl buiten de kust. In de meeste gevallen is jouw werkgebied dus internationaal!

Wat doe je?

Jij bent belast met werkzaamheden in het kader van het vervoeren van goederen, het uitvoeren van algemene diensten zoals sleepvaart en/of bagger-, kust- en oeverwerkzaamheden en/of bevoorrading van op zee gelegen mijnbouwinstallaties. Daaruit volgen vooral operationele maar ook leidinggevende taken.

Op basis van aansturing en ondersteuning vanuit de werkhaven bedien en onderhoud je de technische installatie en verhelp je eventueel eenvoudige storingen. Je geeft leiding en/of werkt samen met andere opvarenden, het scheepsteam, externe bedrijven en organisaties aan een optimale bedrijfsvoering. Daarnaast loop je wacht op de brug en controleer je daarbij de positie van het schip en of het schip de goede koers houdt. Tijdens het houden van de wacht houd jij je ook bezig met de navigatie en de besturing van het schip. Verder zorg je ervoor dat het beladen van het schip goed verloopt.

Wat moet je kunnen?

Als schipper-machinist beperkt werkgebied werk je in onregelmatige diensten en kan je gedurende werkperiodes continu aan boord zijn. Er kan aan boord worden gewerkt én gewoond. Dit betekent niet alleen dat het vaak hard werken is, maar dat je ook moet beschikken over goede sociale vaardigheden. Je verblijft namelijk langdurig met medewerkers in een relatief kleine ruimte. Daarnaast is het belangrijk dat je zowel goed Nederlands als Engels spreekt.

Spreken de werkzaamheden van Schipper-Machinist Beperkt Werkgebied je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!