Machinist railvervoer

Waar werk je?

Als machinist railvervoer werk je bij spoorwegondernemingen die goederenvervoer als commerciŽle activiteit uitvoeren of bij (commerciŽle) spoorwegondernemingen die het personenvervoer verzorgen. De spoorvoertuigen die ze hebben rijden voornamelijk op het spoorwegennet van Nederland. Voorbeelden van werkgevers zijn NS, Arriva en Syntus.

Wat doe je?

Je werkplek is voornamelijk in de cabine van de locomotief (in alle mogelijke varianten). Wanneer de trein technisch gecontroleerd moet worden doe je dit veelal op stations, rangeerterreinen, emplacementen, terminals en buitendienst gestelde sporen. Je wordt vooral ingezet bij het rangeren, besturen en controleren van spoorvoertuigen. Ter voorbereiding op de werkzaamheden zorg je ervoor dat je op de hoogte bent van de planning en de gewijzigde en/of nieuwe situatie op het spoorwegnet. Wanneer er storingen en onregelmatigheden zijn ben jij degene die hier adequaat mee omgaat en je neemt maatregelen om de veiligheid van mens, milieu en lading te garanderen. Je zorgt ervoor dat reizigers goed geÔnformeerd worden en dat ze veilig en wel aan komen op plaats van bestemming.

Wat moet je kunnen?

Tijdens je werk blijf je waakzaam en alert. Je moet stressbestendig en stabiel zijn. Soms heb je te maken met krappe deadlines. Jij houdt je aan de routines en beperkt te allen tijde de risico's binnen de gestelde kaders.

Spreken de werkzaamheden van Machinist Railvervoer je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!