Specialist teelt en techniek

Waar werk je?

Als specialist teelt en techniek werk je bij een plantenteeltbedrijf. Hierbji kun je denken aan de groenteteelt, bollenteelt, bolbloementeelt, fruitteelt en akkerbouw. Afhankelijk van de teelt werk je in de binnen- of de buitenteelt.

Wat doe je?

Je bent verantwoordelijk voor de voortgang van het teeltproces en een constante optimale kwaliteit van het product. Je zorgt voor verbeteringen van de teeltmethoden. Hiervoor stel je het teeltplan op, maar verricht je ook teeltwerkzaamheden. Je voert voorkomende verwerkingshandelingen uit en maakt de producten gereed voor afzet. Het opsporen van ziekten, plagen, bemesting en bodemvruchtbaarheid is een belangrijke taak. Eventuele afwijkingen maak je melding van en je maakt teelttechnische keuzes en onderneemt de benodigde actie. Ook onderhoud (externe) je contacten met klanten, leveranciers en externe adviseurs en bouw jij een eigen netwerk op.

Wat moet je kunnen?

Je hebt een organisatorische rol bij het plannen van de operationele activiteiten. Je bent adviseur van jouw leidinggevende of management op basis van de deskundigheid waarover je beschikt. Voor dit beroep moet je beschikken over een zelfstandige houding, maar je moet ook nauwkeurig kunnen werken. Je hebt een verantwoordelijke taak. Omdat je de processen op de afdeling kan wijzigen is het van belang dat je goed weet samen te werken en je collega’s kan motiveren.

Spreken de werkzaamheden van Specialist Teelt en Techniek je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!