Teamleider teelt en arbeid

Waar werk je?

Als teamleider teelt en arbeid werk je bij een plantenteeltbedrijf. Hierbji kun je denken aan de groenteteelt, bollenteelt, bolbloementeelt, fruitteelt en akkerbouw. Je voert jouw werkzaamheden voornamelijk op kantoor uit, maar je bent ook bezig in de kas of op het teeltperceel.

Wat doe je?

Samen met je directe leidinggevende ben je verantwoordelijk voor het arbeidsproces binnen het teeltbedrijf. Je bepaalt hoeveel mensen er nodig zijn bij de werkzaamheden. Vervolgens stel je mensen aan en begeleid je ze bij het inwerken. Als er problemen optreden ben jij degene die ingrijpt. Je kijkt naar de mogelijkheden en invloed van de ontwikkelingen in de sector op de arbeidsbehoefte. Tijdens je werk heb je continu aandacht voor de productkwaliteit, optimalisering van het arbeidsproces en het eventueel doorvoeren van vernieuwingen.

Wat moet je kunnen?

Je hebt een coördinerende, signalerende, controlerende en leidinggevende rol. Op basis van je kennis en deskundigheid adviseer jij het management of de ondernemer over de arbeid. Je dient dan ook zelfstandig te zijn en stelt je proactief op bij de uitvoering van de werkzaamheden. Het is van groot belang dat je beslissingen durft te nemen die van invloed zijn op het proces. Omdat je werkt met kwetsbare producten, stel je hoge eisen aan de kwaliteit van de te leveren arbeid en ben je nauwkeurig. Uiteraard houd jij jezelf op de hoogte van de ontwikkelingen in de sector.

Spreken de werkzaamheden van Teamleider Teelt en Arbeid je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!