Specialist logistiek en kwaliteit

Waar werk je?

Als specialist logistiek en kwaliteit werk je bij een handelsonderneming, productiebedrijf, transportbedrijf of op een veiling. Je onderneemt activiteiten op het gebied van bedrijfsvoering.

Wat doe je?

Jij bent degene die informatie vergaart en verwerkt betreffende het product en je bewaakt de verschillende processen. Je verdeelt de producten aan de hand van planning/verdeelplan door gegevens van documenten te combineren. Hierbij houd je rekening met welke producten gecombineerd bewaard kunnen worden en welke niet. Je transporteert producten naar de productielijn voor verwerking of naar een magazijn of koeling voor (tijdelijke) opslag. Jij kiest de apparatuur voor bewaring, richt de bewaarcel in en stelt het bewaarklimaat in. Wanneer de situatie er om vraagt neem je maatregelen voor behoud van kwaliteit van de producten en stem je de productenstroom af op processen van leveranciers, afnemers of het productieproces.

Wat moet je kunnen?

Om je werk goed te kunnen doen moet je innovatief en flexibel zijn. Je hebt voortdurend oog voor de veranderingen in de wereld om je heen en de markt van voedsel en groenproducten en doet hier jouw voordeel mee. Je moet je bewust zijn van de cruciale rol die je hebt in het productieproces en het bewaken van de productveiligheid. Belangrijk is dat je hier zorgvuldig en nauwkeurig mee omgaat. Daarnaast weet je strategische en operationele processen te combineren en beschik je over sociale vaardigheden.

Spreken de werkzaamheden van Specialist Logistiek en Kwaliteit je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!