Touringcarchauffeur

Waar werk je?

Als touringcarchauffeur werk je bij een touringcarbedrijf. In de touringcarbranche worden verschillende vormen van vervoer onderscheiden, onder andere schoolvervoer, groepsvervoer voor bedrijven, versterkingsritten voor het openbaar vervoer, dagtochten en meerdaagse reizen in binnen- en buitenland.

Wat doe je?

Je vervoert klanten in een touringcar, eventueel voorzien van een aanhangwagen of ski-bak. Dit vindt plaats binnen de door wet- en regelgeving bepaalde kaders. Als touringcarchauffeur/reisleider werk je in de infrastructuur van Nederland en andere Europese landen. De chauffeur heeft te maken met onregelmatige diensten. Voor elke reis geldt dat de touringcarchauffeur het visitekaartje is van het bedrijf waar hij voor werkt, maar ook voor de bedrijfstak. Van jou als touringcarchauffeur/reisleider wordt verwacht dat je klantvriendelijk en een behulpzame gastheer bent met respect en een open houding. Jouw sociale vaardigheden zijn veelal doorslaggevend voor het succes van de reis.

De beroepsactiviteiten van de touringcarchauffeur worden hoofdzakelijk individueel uitgevoerd ten dienste van de klanten. Dit vergt een grote mate van verantwoordelijkheid, sociale vaardigheden en een klantgerichte instelling. Je hebt een uitvoerende rol en bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van je eigen werk: Jij zorgt te allen tijde voor het zo zorgvuldig, comfortabel en veilig mogelijk uitvoeren van een reis: je bent voor de klant het eerste aanspreekpunt. Het verzorgen van de catering alsmede entertainment kunnen afhankelijk van het soort reis een onderdeel vormen van je werkzaamheden.

Wat moet je kunnen?

Als de situatie dat vereist, moet je snel en doelmatig wijzigingen kunnen aanbrengen in de route en het reisprogramma. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor de veiligheid van de touringcar, jezelf, je passagiers en medeweggebruikers. Je handelt in lijn met deze verantwoordelijkheid en betracht daarbij de nodige zorg voor materieel, milieu, veiligheid en economisch werken. Als touringcarchauffeur neem je bij calamiteiten en/of klachten van passagiers contact op met je werkgever.

Spreken de werkzaamheden van Touringcarchauffeur je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!