Nabewerker

Waar werk je?

Als nabewerker werk je bij een gespecialiseerd nabewerkingbedrijf of op de nabewerkingafdeling. Dit kan zijn bij een dagbladbedrijf, een drukkerij, een uitgeverij, repro-afdeling van een bedrijf, een print of copyshop, een signbedrijf, een drukkerij dat digitale druktechniek toepast of een in grootformaat gespecialiseerd bedrijf.

Wat doe je?

Jij legt de laatste hand aan ieder gedrukt product. Vaak werk je met computergestuurde machines. Het vouwen van een verpakking, het op het juiste formaat snijden, de bladzijden hechten van een tijdschrift, het inbinden van een boek of een glossy magazine voorzien van een glimmend laagje; jij weet al deze technieken toe te passen om tot een mooi eind product te komen. Jij maakt de producten af alvorens ze naar de klant gaan.

Wat moet je kunnen?

Als nabewerker werk je met geautomatiseerde nabewerkingapparatuur. Enig gevoel voor techniek moet je dan ook wel hebben. Bovendien moet je heel precies kunnen werken en kwaliteitsgericht en stressbestendig zijn. Ook kun je goed samenwerken en creatief meedenken met de klant.