Bankdirecteur

Waar werk je?

Als bankdirecteur ben je leidinggevende van een bank of een belangrijke afdeling van een bank. Je kunt goed je personeel sturen en motiveren, Ook onderhoud je belangrijke contacten met eventuele aandeelhouders en externe klanten van de bank waardoor je regelmatig buiten de deur zult zijn.

Wat doe je?

Als bankdirecteur heb je over het algemeen coŲrdinerende, leidinggevende, beleidsbepalende, adviserende, toezichthoudende en vertegenwoordigende taken. Je coŲrdineert de uitvoering van werkzaamheden en communicatie tussen verschillende afdelingen. Je geeft leiding aan werknemers, varierend van uitvoerend personeel tot leden van een managementteam. Je draagt bij aan of bepaalt de strategieŽn en het (personeels)beleid van de organisatie en legt dit vast in financiŽle meerjarenplannen. Je houdt een goed overzicht over de liquiditeit en solvabiliteit van je bank en stuurt de diverse afdelingen hierop aan.

Wat moet je kunnen?

Als bankdirecteur heb je een grote affiniteit met geld. Je bent in staat mensen te sturen in de door jou gewilde richting en je bent bereid harde en impopulaire beslissingen te nemen als dat vereist is. Je dient helder en zakelijk te kunnen zijn in al je contacten zowel binnen als buiten de organisatie en je bent een excellente netwerker.